Uw inkomen en pensioen

Verzekeringen
voor uw
inkomen en pensioen

Alles voor uw inkomen en pensioen

Als zelfstandig ondernemer bouwt u wettelijk een pensioen op, maar dat is heel beperkt. Het is zeker aangewezen om dat aan te vullen met een extra pensioen. Dat kan al tijdens uw zelfstandige loopbaan. En ook een gewaarborgd inkomen raden we u zeker aan. Valt u ziek of heeft u een ongeluk, dan kan u rekenen op een vast inkomen. Al ligt uw zaak dan even stil.

Verzekering gewaarborgd inkomen

U valt thuis van uw ladder terwijl u aan het schilderen bent en komt in het ziekenhuis terecht. U zal enkele maanden buiten strijd zijn. En dus niet in staat om uw zaak/bedrijf te laten verder draaien. Dan kunt u een beroep doen op uw verzekering gewaarborgd inkomen. Financieel hoeft u zich dan alvast geen zorgen te maken. U krijgt in uw revalidatieperiode van arbeidsongeschiktheid een vast inkomen zodat u tot 80% van uw normale inkomen behoudt.

VAPZ

Het VAPZ – of voluit vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen – biedt heel wat voordelen als u naast uw wettelijk pensioen nog een bijkomend pensioen wil opbouwen:

  • u betaalt minder belastingen
  • u betaalt minder sociale bijdragen
  • u geniet van een gewaarborgd rendement
  • u geniet van vrijstelling van verzekeringstaksen

U kunt uw VAPZ ook uitbreiden met een overlijdensverzekering en met dekking van arbeidsongeschiktheid.

IPT (groepsverzekering)

Ook de IPT – de individuele pensioentoezegging – is een prima manier om een extralegaal pensioen te voorzien via uw vennootschap. Deze IPT houdt zowel voor u persoonlijk als voor uw vennootschap heel wat voordelen in. In uw vennootschap kunt u de bijdragen aftrekken als beroepskost. Persoonlijk houdt een IPT dit voor u in petto:

  • uw vennootschap bouwt een aanvullende pensioen voor u op
  • u krijgt het opgebouwde pensioenkapitaal ongeacht wat er met uw vennootschap gebeurt (overname, faillissement)
  • u geniet van een kapitaalwaarborg en een winstdeling
  • u geniet van aanvullende waarborgen bij een overlijden of bij arbeidsongeschiktheid

Hoe maakt Asekuro het verschil?

U denkt misschien aan een aantal verzekeringen die wel aangewezen zijn. Asekuro denkt met u mee én denkt verder. Zo kiest u de verzekeringen die het meest aangewezen zijn voor uw specifieke situatie én budget. Asekuro draagt zorg voor uw bedrijf, uw materiaal, uw voertuigen en uw medewerkers!

Gepast advies over de juiste verzekering voor uw situatie

We helpen u graag met gepast advies over welke verzekeringen het best aansluiten bij uw persoonlijke situatie. We bekijken graag met u de mogelijkheden!

Een gratis check-up van uw verzekeringen?

Wij staan voor u klaar. Maak een afspraak!
Bel 03 830 17 03 of mail ons!

Niet gevonden wat u zoekt? Wij bieden ook verzekeringen voor uw aansprakelijkheid, u en uw medewerkers, uw gebouwen en materieel of uw bedrijfsvoertuigen!